Maatregelen

Veilig fotograferen

De scholen gaan open! Wij nemen extra maatregelen om, in deze corona tijd, veilig op scholen te werken.

Veilig in 7 stappen

Onze fotografen gaan weer aan het werk. Om dit veilig voor de scholen en ons team te laten verlopen hebben we extra maatregelen genomen. Deze kunnen we kort samenvatten in 7 stappen. Lees de toelichting hieronder per stap. Heb je vragen? Neem dan contact op met je directe contactpersoon of de Happy & Service.

Lees hier ons Corona statement

1/7
Gezondheid

Onze fotografen komen alleen wanneer zij 100% gezond zijn conform protocol RIVM. Daarbij hanteren wij extra hygiëne maatregelen die gelijk passen bij het ‘protocol opstart basisonderwijs’.

Instructiebanner

Bij binnenkomst van de fotoruimte staat onze instructiebanner. Deze geeft voor alle docenten en kinderen nog even alle maatregelen duidelijk weer.

1,5 meter afstand

1,5 meter afstand is de basis tussen de fotograaf en alle kinderen en docenten die op de foto gaan. Hiervoor is er in de fotoruimte ook een duidelijk markering met roze tape.

Instructies en Hesje

De fotograaf draagt een herkenbaar roze hesje. Volg de instructies van de fotograaf. Deze zal uitleggen hoe de fotodag goed verloopt en de veiligheid gewaarborgd blijft. Aangezien de fotograaf alleen kan praten en geen lichamelijk contact kan maken is het belangrijk dat we met z’n allen de rust in de fotoruimte bewaken.

Hygiene en schoonmaak

Na iedere groep maakt de fotograaf de belangrijkste onderdelen schoon, denk aan het zitobject en de bankjes.  Ook wast de fotograaf dan zijn eigen handen.

Fotograafzone

Tijdens de fotodag blijft de fotograaf te allen tijde in zijn afgezette fotogebied (fotograafzone) zitten, dit doen we met roze lint.  Zo voorkomen we onnodig contact en bewaken we de 1,5 meter afstand.

Laat ze lachen

Belangrijk is natuurlijk dat we leuke foto’s maken en dat er zeker gelachen kan worden tijdens de foto, dat lukt natuurlijk ook wanneer we de veiligheid in acht nemen.

 
 

Fotoprints
Hoe het werkt

Downloads
Hoe het werkt