Schoolfoto's tijdens corona

Hier word je toch blij van!

06-05-2020 Dit is het officiële statement van Nieuwe Schoolfoto over onze schoolfotografie tijdens corona. Het is een onzekere tijd. Bij Nieuwe Schoolfoto realiseren we ons maar al te goed dat deze tijd van ons vraagt om goed na te denken over wat wijs en passend is. Daarbij is de anderhalvemetersamenleving een gegeven. Waarbij die uitdaging gecombineerd wordt met kwaliteitsborging van onderwijs en het creëren van rust en zekerheid.
06-05-2020

Update 06-05 bekijk onze praktische maatregelen veilig fotograferen hier

Ontzorgen

Van leerkrachten wordt nu een uiterste inspanning gevraagd om het normale lesprogramma weer op te pakken. We begrijpen dat daarbij tijdsdruk onstaat. Bij Nieuwe Schoolfoto is het ontzorgen van scholen altijd al een uitgangspunt geweest. Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd wordt. Daarnaast benadrukken we graag: Wij zijn er voor alle leerkrachten, directie, ouders en kinderen.

Veiligheid

De gezondheid van leerkrachten, kinderen en fotografen heeft in elk besluit dat wij nemen de hoogste prioriteit. Wij volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Zo blijven fotografen met klachten thuis en wassen ze frequent hun handen. Daarnaast hanteren wij een aangepaste werkwijze en een verscherpt beleid waarbij 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

Herinnering

'De schoolfoto' die elk jaar wordt gemaakt is een belangrijke herinnering. Wij zien vaak dat die in een serie van groep 1 t/m groep 8 wordt opgespaard zodat kinderen later kunnen zien bij wie ze in de klas zaten. Een blijvende herinnering voor later. Een herinnering uit deze serie overslaan zou zonde zijn, want dit moment is nooit meer terug te halen. Daarnaast zou hierdoor ook de afscheidsfoto van groep 8 verloren gaan. Deze herinneringen is voor ons de drijfveer om met ons team tot het maximale te gaan en om de schoolfoto door te laten gaan. Juist nu.

Maatwerk

Creativiteit zit in ons DNA. Zowel in de foto's zelf als in planning. Wij houden er rekening mee dat we onze creativiteit in deze situatie ten volste mogen inzetten. Dat betekent dat we zoeken naar oplossingen buiten de gebaande paden. Zó ontzorgen we leerkrachten en maken we die herinneringen. Daarbij is voor ons niets uitgesloten. Denk bijvoorbeeld aan een éxtra fotodag, halve dagen fotograferen, om de week fotograferen of juist een fotodag minder. Een extra fotograaf, een fotomoment in de avond of het weekend of juist een fotostijl die beter in de planning past. Elke school is anders en wij durven dit samen aan te gaan. Dus daag ons maar uit.

Fotostijlen

Al in 2013 introduceerden wij in Nederland de groepsfoto's waarbij kinderen in groepjes van 3 of 4 gefotografeerd worden en dan in één foto samen worden gemonteerd. Wij zijn daarmee dan ook al enige tijd klaar voor de huidige situatie. Ook wanneer leerlingen niet tijdens hetzelfde dagdeel of zelfs op dezelfde dag aanwezig zijn kunnen wij 'gewoon' ons normale werk doen. Daarnaast zijn er nog meer innovatieve fotostijlen die extra mogelijkheden geven creatief te zijn, vraag ons hier gerust naar. 

Broer-zusfoto's

Een onzekere tijd vraagt ons ook om moeilijke keuzes te maken. Dat betekent dat we in ieder geval tot 1 september 2020 bij de broer-zusfoto's geen broertjes of zusjes fotograferen die niet op de school zitten. Evenals vriendjes en vriendinnetjes. Hoezeer we ook weten dat dit altijd als extra leuk wordt ervaren, heeft het onze hoogte prioriteit om de gezondheid van kinderen en leerkrachten te waarborgen. Daarnaast willen we de leerkrachten zo veel mogelijk ontlasten.

Tot slot

Wij realiseren ons dat het een moeilijke tijd is, voor iedereen. Wij doen er alles aan om nu de herinneringen voor later te creëren. Dit doen we ook samen. We vragen daarom om samen met ons de uitdaging die deze Corona tijd met zich meebrengt aan te gaan. Alléén samen gaat het ons lukken.

Hi, ik ben Jan. Trotse eigenaar van Nieuwe Schoolfoto. Met een fantastisch team innnoveren wij dagelijks de schoolfotografie markt!