CO2-NEUTRAAL

VOOR ALS ZE LATER GROOT ZIJN

Om alvast klaar te zijn voor de toekomst van de kids die we fotograferen, is Nieuwe Schoolfoto CO2-neutraal. In samenwerking met UQQO dragen wij een steentje bij aan de wereld van morgen.

1/4
Dit doen wij

Onze visie op duurzaamheid is: “Laat ze ook morgen lachen”. We vonden het dus heel leuk om te ontdekken dat we deze visie kunnen uitdragen door een CO2-neutraal bedrijf te worden. Om dit te realiseren hebben we samen met UQQO een beleid opgesteld en een plan gemaakt. We reduceren zoveel mogelijk, en wat niet te reduceren is compenseren we.

100.000 bestellingen bezorgen

Elk jaar bezorgen we bijna 100.000 bestellingen met PostNL. Die rollen zo uit ons fotolab, de bezorgbus in op weg naar de deurmat. Omdat we willen blijven verzenden, compenseren we de uitstoot van PostNL van onze pakketjes. We doen dat met een investering in het Kenia fornuizen project. Dit project zorgt voor schonere, efficiëntere kookstellen die betaalbaar zijn voor huishoudens in Kenia. Dit vervangt de traditionele manier van koken op hout, wat zorgt voor schonere lucht in huis, betere gezondheid van huishoudens en minder uitstoot van CO2.

Op 1.300 locaties fotograferen

Het vervoer van ongeveer 60 fotografen die jaarlijks afreizen naar meer dan 1.300 locaties stoot CO2 uit. Dat kunnen we op dit moment niet voorkomen. Daarom compenseren we dit door te investeren in het Kenia fornuizen project.

Schoolfoto’s downloaden

Omdat het printen en versturen van een foto CO2 uitstoot, ontwikkelen we hard aan ons aanbod aan downloads. Je kunt in de webshop nu al het onderscheid zien tussen een geprinte foto en een download. We zijn steeds proactiever met de download aanbieden en we werken hard aan een manier om dit nog toegankelijker te maken.

 
 

Wat is CO2?

CO2 is een broeikasgas dat onder andere uitgestoten wordt door het verbranden van fossiele brandstoffen. 

Omdat dit gas het broeikaseffect versterkt heeft dat een effect op het klimaat (opwarming van de aarde). Minder CO2-uitstoot zorgt voor minder opwarming en elk beetje helpt.

Waarom CO2-neutraal?

Verantwoordelijkheid nemen voor wat onze producten uitstoten. We vinden niet dat onze klanten de keuze moeten krijgen, zoals bijvoorbeeld bij oliemaatschappijen of vliegmaatschappijen. 

Duurzaamheid begint bij jezelf. En dat doen wij bijvoorbeeld door onze diensten CO2-neutraal te maken.

Wat is UQQO?

UQQO is een bedrijf dat andere bedrijven helpt met het compenseren van een CO2. Samen met UQQO hebben we een stap gezet naar ons doel. 

Meer informatie op www.uqqo.com

Teamlid

Hoe kunnen we je blij maken?

Wil je meer weten over hoe wij met duurzaamheid omgaan, óf heb je een andere vraag of opmerking? Neem contact op met onze Happy & Service.

Happy & Service Teamlid