De leukste zomervakantie uitjes

Hier word je toch blij van!

04-07-2024 Het is zomer! Dat betekent dat het (bijna) vakantie is. Na een jaar in de schoolbanken is het de hoogste tijd voor een leuk uitje. Maar? wat is nou leuk om te doen met de kids?! Geen zorgen, wij helpen je graag op weg. Hier vind je de leukste uitjes waar je - wat ons betreft - naar toe moet deze zomer.
04-07-2024

Dierenparken
Om wilde dieren te kunnen zien hoef je geen duizenden kilometers te reizen. Nederland heeft veel dierenparken waar je allerlei exotische dieren van dichtbij kunt bekijken. Daarom is het bezoeken van een dierentuin in de zomer wat ons betreft een van de meest ideale uitjes. Wij hebben een top drie gemaakt van onze favorieten.

1: Burgers? Zoo
Plaats: Arnhem
Burgers? Zoo in Arnhem is een van de meest populaire en mooiste dierentuinen van ons land. In de dierentuin vind je allerlei nagemaakte leefgebieden zoals de Bush, Mangrove en Desert. Daardoor lijkt het net alsof je op safari bent, of een tocht door de jungle maakt! Ook met slecht weer is Burgers? Zoo aan te raden. Een groot deel van de dierentuin is namelijk overdekt.

2: Diergaarde Blijdorp
Plaats: Rotterdam
Midden in Rotterdam, naast het station, vind je Diergaarde Blijdorp. Een van de oudste dierentuinen van Nederland! Een van de hoogtepunten van de dierentuin is Het Oceanium, een tunnel waar je onder het water doorloopt en je je tussen de roggen en haaien bevindt. Natuurlijk vind je hier ook (Sumatraanse) Tijgers en de bekendste gorilla van Nederland: Bokito. Geen zorgen, die ontsnapt niet meer ;-)

3: Safaripark Beekse Bergen
Plaats: Hilvarenbeek
Je kan er met de auto, bus of boot doorheen en je vindt er The Big Five. Safaripark Beekse Bergen is het grootste dierenpark van de Benelux! Naast de Big Five zijn er nog meer dan 150 andere diersoorten die je in hun natuurlijke habitat kan zien. Oh ja, blijf wel in je auto zitten, want de dieren lopen er los rond.

Pretparken
Toegegeven, van alle uitjes zijn deze niet het meest educatief. Maar je kan er wel een heleboel pret beleven! Het is toch vakantie, dus bezoek een pretpark deze zomer!

1: Efteling
Plaats: Kaatsheuvel
Wat ons betreft al jaren met stip op nummer 1: De Efteling! Dit pretpark in Kaatsheuvel is leuk voor het hele gezin, jong en oud. Loop rond in het sprookjesbos (pas op voor de Grote Boze Wolf!) of zoek het avontuur op in de Droomvlucht of race tegen anderen in Joris & De Draak. Op een warme dag stap je in de Pirana voor verkoeling, want je wordt gegarandeerd nat.

2: Walibi
Plaats: Biddinghuizen
Walibi staat dan misschien wel bekend als een attractiepark voor de echte thrillseeker, maar wist je dat ze ook een heleboel kinderattracties hebben? Echt waar, er is meer dan genoeg te doen, zelfs voor de allerkleinsten. Is de Space Shot je nog iets te heftig? Ga dan in de Space Kidz. Laat je gemakkelijk door het park vervoeren met de Walibi Express en maak een ritje in Le Tours Des Jardins. Plezier voor het hele gezin, gegarandeerd!

3: Julianatoren
Plaats: Apeldoorn
Julianatoren in Apeldoorn is een echt kinderpretpark, voor kinderen van 2 tot 10 jaar oud. Ze hebben meer dan 60 attracties en shows en regelmatig organiseren ze grote evenementen. Ga op pad met Jul, stap op je eigen paard in de paardenbaan of ontdek het wilde westen: het kan er allemaal.

Museums
Een museum is niet alleen heel erg leuk om te bezoeken, je steekt er ook nog echt iets van op. Bezoek daarom deze zomer zeker een van de onderstaande museums.

1: Spoorwegmuseum Utrecht
Plaats: Utrecht
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is uniek in Nederland. Hier vind je echt alles over treinen. Oude locomotieven, koninklijke rijtuigen of moderne treinen, je kunt ze allemaal bekijken. Van binnen of buiten! De kleinste kinderen kunnen meerijden op de modeltrein. En vergeet niet het Techlab te bezoeken, daarmee worden kinderen echte trein-experts!

2: Zuiderzeemuseum
Plaats: Enkhuizen
De Zuiderzee bestaat al lang niet meer, er is wel een heel leuk museum aan overgebleven. Vooral het Buitenmuseum is wat ons betreft een heel geschikt uitje in de zomervakantie: het is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal buiten. In dit nagebouwde dorp van rond het jaar 1900 waan je je helemaal terug in de tijd. Leer alles over het leven rond en op de Zuiderzee en alle beroepen van vroeger.

3: Nationaal Militair Museum
Plaats: Soest
Wie zegt dat musea alleen maar uit stoffige schilderijen bestaan heeft het mis. In het Nationaal Militair Museum vind je tanks, artillerie, vliegtuigen en ander wapentuig van de Nederlandse Krijgmacht. Bestuur een minitank, rijd mee met een rupsvoertuig en ga zelf op missie. Museums saai? Echt niet!

Creatiever? Ga Geocachen
Blijven de kids aan de schermen plakken, maar wil je ze toch mee naar buiten nemen? Neem ze mee met een GEO tripje. Ga op zoek naar schatten via geocaching.com. Bekijk de video en ontdek het nu. Mochten je kinderen hierna nog twijfelen, dan kan je ze altijd vertellen dat het lijkt op Pokemon Go, alleen dan veel toffer.

Vervelen hoeft deze zomervakantie dus niet Of het nou een dierentuin, pretpark, museum of heel iets anders wordt, je hoeft je niet te vervelen. Naast de bovenstaande uitjes zijn er nog veel meer museums, pretparken en dierentuinen in Nederland te vinden.

Hoi! Ik ben Jessie de vrolijkste marketeer van Nieuwe Schoolfoto. Naar eigen zeggen dan ;)