Staking in het onderwijs

Hier word je toch blij van!

03-10-2017 Je hebt het mogelijk al gehoord, of misschien ben je er zelf onderdeel van: op 5 oktober gaat er door veel scholen gestaakt worden. Scholen en daarmee juffen en meesters hebben het de laatste tijd erg druk, dat merken wij ook in alle contacten met hen.

Veel leraren in het basis onderwijs vragen met de staking aandacht voor hun werkdruk. Voor ons een kleine moeite om ook even bij al deze helden stil te staan en te laten weten dat wij enorm trots zijn op alle leraren.
03-10-2017


Staking

Op de 'Dag van de Leraar', donderdag 5 oktober is de grote stakingsactie in het basisonderwijs. Veel scholen zijn deze dag dicht, helaas voor alle leerlingen en ouders. De geplande schoolfotografieprojecten die dan plaats zouden vinden hebben wij daarom ook verplaatst naar een ander moment.

Nieuwe Schoolfoto en werkdruk?

Om te weten wat Nieuwe Schoolfoto en werkdruk met elkaar te maken hebben moet je iets meer weten over Nieuwe Schoolfoto.

Mijn compagnon (David) en ik zijn 6 jaar geleden gestart met fotografie op scholen. We zagen toen al dat docenten steeds minder tijd voor hebben voor het organiseren van de schoolfotografiedag. De laatste jaren organiseren wij de fotodag dan ook steeds vaker met de ouderraad of de fotocommissie.

In onze visie heeft schoolfotografie drie deelnemende partijen: de school, de kinderen en de ouders. Hieruit volgde onze eerste slogan: Nieuwe Schoolfoto - Gemakkelijk, leuk en eenvoudig!

Gemakkelijk voor de scholen, Leuk voor de kinderen en Eenvoudig bestellen voor ouders.

Gemakkelijk voor scholen

Sinds onze start zijn wij op zoek naar mogelijkheden om de schoolfotografie makkelijker te maken voor scholen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
  • De verkoop via een online webwinkel. Geen administratie/geld of enveloppen met foto's via de school, zo ontzien we de leerkrachten.
  • Een fotoplanning. We weten dat de schoolfotodagen vaak voor extra drukte op school zorgen. Door een optimale planning te maken zijn we minimale tijd op de school aanwezig.
  • Het organiseren van de hele fotodag. De school of ouderraad geeft de wensen aan en wij regelen het. Tegenwoordig hebben wij speciale fotoplanners die je kan vergelijken met een weddingplanner en jouw schoolfotodag helemaal regelt.

Wij zijn nog iedere dag opzoek naar hoe we het nog makkelijker kunnen maken voor scholen. Onze slogan is inmiddels veranderd maar nog steeds van toepassing op dezelfde drie stakeholders: de school, de kinderen en de ouders:

'Nieuwe Schoolfoto - laat ze lachen'

Even ontspannen

Donderdag 5 oktober is tevens de dag van de leraar, voor ons een extra reden om deze toppers in het zonnetje te zetten. Hiervoor hebben wij een spontane actie in het leven geroepen. We verloten 6 Rituals pakketten voor de leraren die het echt verdienen om te ontspannen, zie onze Facebookactie.

Hi ik ben Jan, ik ben mede-oprichter en algemeen directeur van Nieuwe Schoolfoto. Naast mijn leidinggevende taken ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van Nieuwe Schoolfoto. Mijn doel: iedereen laten lachen :)