Nieuwe Schoolfoto als eerste fotograaf FD Gazelle

Hier word je toch blij van!

19-10-2018 Nieuwe Schoolfoto is een schoolfotografiebedrijf dat technologie omarmt. En dan gaat het niet alleen over de technologie van nieuwe cameras, maar over de gehele digitale wereld. In 2018 wordt de groei van 1 naar 1000 scholen binnen 5 jaar gewaardeerd als winnaar van een FD Gazelle in de regio Oost: 'Niet helemaal een verrassing voor ons.' zeggen Jan Vermeij en partner David Tins dan ook, met een team van inmiddels 80 professionals achter zich.
19-10-2018

De FD Gazellen Awards worden in 2018 voor de 15e keer uitgereikt aan Nederlandse bedrijven. Om relevant te blijven, zijn de criteria aangescherpt. Zo wordt naast de procentuele omzetgroei van minimaal twintig procent over een periode van drie jaar ook de winstmarge en personeelsgroei meegenomen in de rangschikking.


De succesformule van Nieuwe Schoolfoto

“Ons succes halen we uit innoveren en simpele dingen gewoon héél goed doen. Een planning maken. Een kind leuk op de foto zetten. Maar ook modernisering in fototypen; we introduceren jaar na jaar nieuwe soorten foto’s. Nu de hele markt onze panoramafoto uit 2013 ook maakt zijn wij al weer 4 typen verder: denk aan een confettifoto en een framefoto. Elk jaar nieuwe introducties, daar zijn ouders super enthousiast over”. De schoolfotografiemarkt is de laatste jaren sterk gemoderniseerd. Toch is het opvallend dat Nieuwe Schoolfoto het hardst groeit en dat lijkt in meer te zitten dan alleen fototypen.


Concurrerende markt

“We doen dingen gewoon net anders.” zegt Jan. Doelend op innovaties zoals de introductie van een confettifoto in 2018, introductie van een frame-klassenfoto in 2017 en een pilot “schoolfoto van de toekomst” in 2016, waarbij 800 basisscholieren in 3D werden gescand.  Op de vraag hoe ze zelf denken over de Gazelle komen antwoorden zoals “Een flitsende prestatie”, “onze pixelbazen vinden het ook veel om élke pixel een-voor-een te tellen, maar het is het blijkbaar wel waard” en “we zijn ook zo lekker gewoon gebleven”. De prijs doet de ondernemers duidelijk veel, maar het is vooral de positieve energie en vrolijke grappen die worden gemaakt wat de sfeer maakt bij het bespreken wat de twee hebben neergezet, in een markt waar al jaren een gevestigde orde de dienst uit maakte.


De toekomst

Jan en David zien in de toekomst nog veel kansen, maar zijn ook realistisch. David: “Veel mensen zien ‘groei’ als omzetgroei of meer klanten, maar wij zien dat ook in zaken als productkwaliteit en groei in klanttevredenheid. We hebben veel mensen om ons heen verzameld: klanten en een geweldig team. De mensen waar we het voor en mee samen doen blij maken is een absolute voorwaarde”. Jan vult aan: “We willen onszelf - maar ook klanten die ons al 3 jaar kennen - verbazen. Door ons daarop te focussen ontstaat de groei vanzelf. Er is geen betere strategie voor groei dan om je bestaande klanten blij te maken.”


FD Gazellen Awards 2018

De prijsuitreiking voor de regio Oost vindt plaats op 13 november in het Theater Orpheus te Apeldoorn. Nieuwe Schoolfoto is persoonlijk uitgenodigd om de prestigieuze ondernemersprijs in ontvangst te nemen. Tijdens deze feestelijke uitreiking maakt het Financieele Dagblad tevens de gouden, zilveren en bronzen FD Gazelle bekend.

Hoi! Ik ben Reinier, marketingbaas bij Nieuwe Schoolfoto. Ik hou me bezig met alle contactmomenten. Van een berichtje op nos.nl tot een Whatsapp-chat met de Happy & Service. En van een blog op onze site met 'Welke kleren doe je bij je kind aan op de schoolfotodag' tot de weergave van foto's in de webshop. Elke dag zorg ik ervoor dat we onze belofte een beetje beter kunnen waarmaken: Laat ze lachen.