KLEUR UM IN, de paasei-editie!

Hier word je toch blij van!

17-03-2021 Bij Nieuwe Schoolfoto houden we wel van creativiteit. We zijn dan ook razend benieuwd naar de jonge picasso’s onder jullie kids! Omdat het bijna Pasen is, hierbij een toffe DIY om de leukste paaseieren op tafel te toveren bij het paasontbijt! Onder de mooiste inzendingen verloten we een leuke prijs! Deel je mooiste ei op Facebook of Instagram met de #jongepicasso en #nieuweschoolfoto
17-03-2021

Wat heb je nodig?

  • Allereerst natuurlijk.. eieren! Haal de mooiste eitjes uit de supermarkt, grote witte eieren werken het beste.
  • Verf met de kleuren die jij mooi vindt. Waterverf of voedingskleurstof werkt het beste.
  • Voor extra speciale eitjes kan je glitters, of goudverf gebruiken, succes gegarandeerd!
  • Je kan de eieren ook op een natuurlijke manier kleuren door ze te koken samen met bietjes, spinazie of kurkuma.

Eieren koken of uitblazen

Voordat je aan de slag kan is het handig om de eieren eerst te koken. Zo kan je ze met het paasontbijt ook op tafel zetten! Wat je ook kunt doen is de eieren eerst uitblazen door er een gaatje onder en boven in te prikken en de vulling eruit te blazen. Zo zijn ze wat lichter en kan je ze bijvoorbeeld aan een paastak hangen!

Verven maar!

Het leukste gedeelte kan beginnen.. verven maar! Schilder de eieren in alle kleurtjes en patroontjes die jij leuk vindt. Zoals bijvoorbeeld stipjes als confetti of bloemetjes. 

Hoe doe je mee?

Deel je mooiste ei op facebook of instagram met de #jongepicasso en #nieuweschoolfoto. Kijk voor alle voorwaarden op nieuweschoolfoto.nl/kleurplaat. We zijn benieuwd!