Kerstvakantie tips voor het hele gezin

Hier word je toch blij van!

07-12-2018 Kerstvakantie betekent dat je extra tijd hebt met je kids. Dus sneeuw, ijs- en kerstpret en winterse uitjes, wat voor weer het ook wordt. Op zoek naar inspiratie? Hieronder hebben we een paar voorzetjes gedaan voor met de kids tijdens de Kerstvakantie voor elk budget.
07-12-2018

1. Ontdek de magische sprookjes in de Winterefteling - Kaatsheuvel
- Hele gezin

- €€€

Kom in de Kerstvakantie naar de Wereld vol Wonderen, waar sprookjes tot leven komen! De Efteling is bij uitstek een plek om heen te gaan met het gezin en alles van de ‘normale’ wereld even te vergeten. Het ene moment zweef je tussen trollen en elfjes in de Droomvlucht en het andere moment schaats je in het IJspaleis of ga je langlaufend bij ’t Hijgend Hert. Geniet t/m 31 januari 2019 samen van de sprookjesachtige sfeer in de Winter Efteling. Leuk voor de kids, maar ook voor ouders en verzorgers.


check https://www.efteling.com/nl/park/tickets


 2. Escape Game voor het hele gezin - Enkhuizen

- Vanaf 6 jaar

- €€

In het Zuiderzeemuseum kunnen nu ook kids vanaf 6 jaar een Escape Game spelen! Er dreigt een overstroming en het is de taak van de kinderen om hieraan te ontsnappen! Het oplossen van vragen en opdrachten helpt bij dit spannende spel. Vinden we leuk!


check https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/1774/escape-game-zuiderzeemuseum


3. Winterstation - Utrecht

- hele gezin 

- €€

Het Spoorwegmuseum wordt tijdens de Kerstperiode compleet omgetoverd tot een Winter Station. Iedere dag is er een wisselend programma van muziek- en kinderactiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld schaatsen of een ritje maken in de antieke carroussel. Een echt familie-uitje! Kijk hier voor meer info:


check https://www.kidsproof.nl/Utrecht/eropuit/Het-Spoorwegmuseum-Utrecht/winter-station


4. Amsterdam Light Festival - Amsterdam
- hele gezin

- €€

De grachten en straten van Amsterdam worden verlicht met betoverende lichtinstallaties van ruim 600 internationale kunstenaars! Combineer een tour door de grachten met deze kunstzinnige lichtshow; 2 vliegen in 1 klap als je het ons vraagt! :)


check https://www.iamsterdam.com/nl/uit/grote-evenementen-en-feestdagen/amsterdam-light-festival


5. Dagje Valkenburg - een echt winters kerstuitje

- hele gezin

- €

Valkenburg is het hele jaar door leuk om te bezoeken, maar in de Kerstvakantie barst deze stad van de Kerstactiviteiten! Zoals een Kerstmarkt in de Fluweelengrot en een Kerstmarkt in de Gemeentegrot. Maar ook een Christmas Parade met feeën met lichtgevend haar en prinsessen in grote jurken met sneeuwvlokken, bont en rijdende Kerstdecoraties. Deze sprookjesachtige stoet trekt van 17 november t/m 29 december door de straten. Check wel even voor vertrek de tijden en de route van de parade om er zeker van te zijn dat je dit spektakel meemaakt!


check https://www.kerststadvalkenburg.nl/


6. YouTube Video maken

- hele gezin

-

Tegenwoordig kan elke mobiele telefoon wel filmen en geluid opnemen, kortom: Je kunt een video maken. Denk met je kinderen of een groepje vrienden en vriendinnen een scenario uit en speel het vervolgens! Je kunt vanuit verschillende hoeken filmen en verschillende scenes spelen. Voor het extra leuke effect kan je natuurlijk ook verkleden en opmaken, net als op TV en in films. Monteer daarna gemakkelijk de filmpjes aan elkaar op je computer en upload het op YouTube! Geniet daarna samen van jullie kerstfilm. Lachen :). Tips om aan de slag te gaan vind je op YouTube, bijvoorbeeld op het kanaal van Samen met Daphne (van 13 jaar)!


check https://youtu.be/pcGV_I4nxo8


7. Kerstcake bakken

- hele gezin

-

Heb je geen zin om van huis te gaan of moeilijk te doen? Prima natuurlijk :) Haal dan bijvoorbeeld de ingrediënten in huis om een cake te bakken! Zoals op de video te zien die we hieronder linken (Vlog van Koet Kitchen) kan dat zéker met het hele gezin.


check https://youtu.be/oOC664m5mI8Veel plezier en fijne vakantie!

Team Nieuwe Schoolfoto

Hoi! Mijn naam is Kirsten. Ik ben Happy Manager bij Nieuwe Schoolfoto. Met positieve energie de dag door, samen geweldige fotodagen plannen waar iedereen met een lach op terugkijkt! #vrolijk #teamspirit #dansen #lachen #levensgenieter #bootcamp #humor #zonzonzon!