Het Pixelteam

Hier word je toch blij van!

24-10-2017 Foto's, foto's en nog eens foto's. Iedere dag fotograferen wij gemiddeld 500 kinderen, in minimaal 3 poses. We leveren dus elk jaar meer dan 500.000 foto's uit met in totaal meer dan 500.000.000.000 pixels, zegge 500 biljoen. Nu vinden wij foto's zo leuk dat we het liefst iedere pixel controleren. Daarvoor hebben wij een team van 20 creatievelingen met een toepasselijke naam: Het Pixelteam!
24-10-2017


Pixels

Om te weten waarom we het Pixelteam zo noemen, is het goed om te weten wat een pixel is. Een pixel is letterlijk een puntje op je beeldscherm of een 'blokje' in een beeld. Inderdaad, druk je neus maar eens tegen het scherm en ontdek het vierkante 'lampje'. Deze punt kan iedere kleur aannemen en dus precies een pixel uit een beeld laten zien. Meerdere punten bij elkaar vormen een beeld. Ieder pixel is dus van belang, samen vormen ze namelijk de leukste foto's!

'Fotosjoppen'

Naast de 'standaard' portretfoto's kiezen veel scholen ook voor een vernieuwende klassenfoto. Bij ons kiezen scholen ieder jaar tussen een 'panoramafoto' of een 'framefoto'. Bij deze bijzondere klassenfoto worden de kinderen in kleine groepjes gefotografeerd. De losse foto's monteren wij samen tot één geheel, zo lijkt het alsof iedereen tegelijk op de foto is gegaan. Dit doen wij een beeldbewerkingsprogramma Photoshop.

Dit is een zeer precies werkje wat alles behalve vanzelf gaat. Aangezien we met kinderen werken die niet aan de grond vast gelijmd zitten is het soms nog aardig lastig om de foto realistisch te krijgen. Want als een leerling iets naar voren of naar achteren leunt, krijg je een vertekend beeld van de lengte van de persoon. Soms moeten we dus de foto aanpassen om toch nog een echt groepsfoto ervan te maken.

Op deze manier foto's samenvoegen heeft één heel groot voordeel. De fotograaf kan individuele aandacht geven aan leerlingen. Daardoor is er meer aandacht per persoon en kan de fotograaf zorgen dat iedereen goed en leuk op de foto staat.

Realiteit

Iedere portretfoto wordt bij ons geselecteerd en gecontroleerd. Je kan je voorstellen dat de fotograaf soms wel 6 beelden per pose maakt, echter is er maar 1 de beste. Een hele klus om de foto's te selecteren en te beoordelen. De leukste foto selecteren we en gaan we bewerken. Daarbij kijken we naar de belichting, kleur, uitsnede en de kwaliteit. Deze optimaliseren we zodat het perfecte beeld ontstaat en klaar is om te printen voor aan de muur. Bij dit proces gebruiken we dus geen Photoshop om de beelden te manipuleren. Het is dus echt een momentopname, de realiteit.

Uitzondering

Kinderen worden snel vies, heel gek ;) Helaas ook op de fotodag. Schrammetjes, modder op knieën en pindakaas-monden zien wij dan ook vaak voorbij komen. Tijdens de fotodag letten de fotografen en hulpouders extra op om het te voorkomen, maar in de korte tijd die we per persoon hebben glipt er soms wel eens eentje tussendoor of is de vlek niet even weg te poetsen. In deze gevallen maken wij een uitzondering en starten wij Photoshop op om de foto alsnog perfect te krijgen. Dit is een zeer precieze klus om de foto netjes te maken, eigenlijk schilderen we dan met pixels. Niet voor niets noemen we onze teamleden ook vaak Pixelartiesten.

Bijzondere prints, bijvoorbeeld canvassen en dibonds worden automatisch extra goed gecontroleerd na bestellen. Dus voordat deze worden geprint controleren we 'm nog een keer, want hoe groter de foto hoe meer details je kan zien.

Happy & Service

Wij staan dus klaar om iedere foto tot de pixel perfect te krijgen. Ook als men achteraf niet helemaal blij is kijken we altijd of de pixels kunnen aanpassen zodat de foto wel naar wens is. Dus heb je een foto met een paar pixels die je graag anders wilt zien? Neem contact op met onze Happy & Service zodat we onze digitale kunsten kunnen laten zien.

Hoi Ik ben Ruben, de Pixelbaas bij Nieuwe Schoolfoto. Ik ben verantwoordelijk voor het Pixelteam. Wij maken alle foto's gereed voor uitlevering en print.