Herfstvakantie! 6 leuke activiteiten met kids

Hier word je toch blij van!

19-10-2018 Eindelijk! Herfstvakantie. Een week lang de tijd om leuke activiteiten te ondernemen met het hele gezin. Wij sommen er graag een aantal voor je op waar wij helemaal blij van worden!
19-10-2018

Ga naar het theater

Met het hele gezin naar het theater! Theater is ontspanning. Overal in Nederland vind je wel theaters die tijdens de herfstvakantie voorstellingen aanbieden voor het hele gezin. Hieronder vind je een aantal theaters waar wij in ieder geval erg enthousiast van worden:


  1. Het Filiaaltheater makers - Utrecht

Het Filiaaltheater makers maakt voorstellingen voor families en het basisonderwijs, waarin spel, muziek, wetenschap, objecten en beeldende kunst steeds weer op een andere manier worden gecombineerd. Ben je 10 jaar of ouder? Dan kan je herfstvakantie goed beginnen met een leuke voorstelling over dromen van een tiener. Op zondag 14 oktober start de voorstelling Falling Dreams om 16:00. 

Voor kaarten ga naar: https://stadsschouwburg-utrecht.nl/agenda/2018-19/falling-dreams-10plus/


  1. Chassé Theater - Breda

Bij het Chassé Theater is het in de herfstvakantie van 15 oktober tot 19 oktober feest! Iedere dag is er een toffe kindervoorstelling of één van de kinderfilms te zien. In de foyer worden lekkere pannenkoeken gebakken en er is zelf een Opa & Omadag. Voor de film en het theaterprogramma ga naar: https://www.chasse.nl/herfstvakantie


  1. De Stadsschouwburg - Groningen

Voor alle fantasierijke kinderen die wel van een beetje spanning houden is er in de Stadschouwburg in Groningen op zondag 21 oktober de voorstelling: Wonderlijke wereld van de fantasie te zien. Durf jij het aan…? Voor meer informatie over de voorstelling en kaarten: https://www.de-oosterpoort.nl/programma/de-stilte/Ga naar het bos en ga….

Het is herfst… dus de bossen hebben nu geweldig mooie kleuren! Wat kan je zoal doen in het bos met je kids?


1. …Hutten bouwen! Dat kost namelijk geen geld :). Vraag aan een kind wat hij/zij leuk vindt om te doen, en het antwoord is hoogstwaarschijnlijk ‘een hut bouwen’! Waar kan dit beter dan in het bos. Verzamel takken, hout, bladeren & ga aan de slag! Op deze website vindt je leuke tips: https://www.natuuriseenfeest.nl/hutten-bouwen/

2. …Spelletjes doen in het bos; er zijn talloze leuke spelen te doen in het bos. Denk aan ‘alarm in het bos’, waarbij kinderen dierengeluiden na doen en elk dier moeten ‘vangen’. Maar probeer bijvoorbeeld ook omgekeerd verstoppertje; waarbij 1 kind zicht verstopt en alle andere kinderen hem/haar moeten zoeken. Andere mogelijkheden zijn klassiek verstoppertje en busjekruit, een andere variant op verstoppertje waar je gebruik maakt van een bal. Op deze website vindt je nog meer leuke spelen, voor zowel binnen als buiten: https://www.spelensite.be/zoeken?zoekterm=verstoppertje.

3. …Verzamelen!
Het bos ligt in de herfst vol met spullen waar jouw kinderen leuke creaties mee kunnen maken; eikeltjes, kastanjes en bladeren. Verzamel deze spullen en maak hier thuis een leuke collage van! Of knutsel met kastanjes en cocktailprikkers de leukste poppetjes en dieren.

 

Ga naar een museum 

Toch meer zin in een educatief uitje deze vakantie? Kies voor een museum in de buurt, of ga naar een museum in een andere stad en maak er een compleet dagje uit van. Een paar musea die deze herfstvakantie absoluut de moeite waard zijn:


  1. NEMO - Amsterdam

Want daar is nu een super toffe nieuwe tentoonstelling te zien! In de nieuwe tentoonstelling 'Leven in het heelal' ga je op ontdekkingsreis naar alle uithoeken van het heelal. Je ontdekt waar jij vandaan komt, maar ook kom je erachter waar wel of geen leven mogelijk is. Leuk en interessant voor jong en oud! :) Bekijk hier wat je allemaal nog meer kunt ontdekken: https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/


  1. Het Nederlands Fotomuseum - Rotterdam

In het Nederlands Fotomuseum leer je alles over fotografie! Verbaas je over de indrukwekkende collectie van 5,5 miljoen beelden! Daarnaast kan je ook workshops volgen, heb je bijvoorbeeld al eens van ‘lomografie’ gehoord? Denk aan dromerige “instagram-achtige” vierkante foto’s, met klassieke vignetten en diepe kleuren. Hoe maak je deze foto’s zelf, met een analoge camera? Want hoe werkt dat eigenlijk, fotograferen zonder digitale camera of mobieltje?

Kijk hier voor meer informatie: https://www.nederlandsfotomuseum.nl/primair-onderwijs/


Wist je dat je met de museumkaart bij veel musea gratis naar binnen kan? Zo ook bij NEMO en het Nederlands Fotomuseum! Jij blij, kinderen blij :)

Hoi! Ik ben Kirsten, Happy Manager bij Nieuwe Schoolfoto :)