Digitale bezorging van schoolfoto's

Hier word je toch blij van!

18-05-2020 Wij zien het bezorgen van schoolfoto's als één van onze belangrijkste taken. Natuurlijk moet de foto goed zijn, maar minstens net zo belangrijk is dat de foto perfect bij een trotse ouder terecht komt. Daarom bezorgen wij foto's met de post op school, maar wint ook digitale opkomst steeds meer terrein.
18-05-2020

Bezorging van schoolfoto's

Schoolfoto's werden vroeger in papieren zakjes bezorgd op scholen: De school deelde zakjes uit aan de kinderen, met daarin de - al geprinte - foto's en de ouders konden deze foto's vervolgens bestellen. Dit is al lang niet meer de norm en wij hebben deze manier van het bezorgen van schoolfoto;s sinds onze oprichting in 2012 slechts bij één school (onze eerste) gehanteerd. Daarna hebben we de fotokaart geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn er eigenlijk 2 manieren van bezorging: digitaal en per post.

Digitale bezorging en postbezorging

Bij postbezorging krijgt de school de Fotokoffer, een grote doos van ons met alle foto's (fotokaarten) erin: zowel broer-zusfoto's als individuele foto's. De foto's worden door een leraar/leraren gesorteerd en vervolgens uitgedeeld in de klas aan de kinderen. Met digitale bezorging gaat dat net wat anders: Dan delen wij ze namelijk voor je uit en wordt het team volledig ontzorgd. Bovendien is het sneller dan via postbezorging.

Hoe werkt digitale bezorging?

Scholen hebben een inlog in ons systeem met de naam JOE. Daarin zijn onder andere de contactgegevens in terug te vinden. Als de school kiest voor digitale bezorging wordt er automatisch een item zichtbaar: JOE bezorgd. In JOE bezorgd kan je de digitale bezorging regelen: De administratie vult de e-mailadressen van ouders in bij de foto's van de kinderen en controleert ze. Klopt alles? Dan bezorgen wij de foto's gemakkelijk via de mail bij de ouders!

Veiligheid en privacy

Voor een schoolfotografiebedrijf zoals dat van ons moet privacy wel in het diepst van de processen verweven zijn. Vanzelfsprekend voldoen wij aan de geldende wetgeving, maar die lat is voor ons niet hoog genoeg. Daarom stellen we onszelf extra kwaliteitseisen. Op regelmatige basis testen wij onze systemen, processen en mensen met steekproeven. Zo zorgen we ervoor dat alle gegevens die we krijgen bij ons in veilige handen zijn. De digitale bezorging is hier voor ons geen uitzondering op: we gaan uiterst zorgvuldig om met alle gegevens. Meer weten over privacy? Bekijk dan onze themapagina.

Tot slot

Heb je nog vragen over digitale bezorging, of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met ons team of jouw contactpersoon. We staan voor je klaar!

Hi, ik ben Jan. Trotse eigenaar van Nieuwe Schoolfoto. Met een fantastisch team innnoveren wij dagelijks de schoolfotografie markt!