4 surprisetips voor Sinterklaas

Hier word je toch blij van!

05-11-2018 5 december staat weer voor de deur, dus (het maken van) de surprises ook. Dat betekent: knutselen maar! Wij helpen je graag met een aantal ideeen op weg. Want ja.. niet iedereen heeft even veel knutseltijd ter beschikking. Met deze makkelijke tips komt dat vast helemaal goed, zelfs voor de knutsel dummies onder ons ;) Daar worden we blij van. Alvast veel knutselplezier!
05-11-2018

Tip 1: Voor de echte voetballiefhebbers; maak een voetbalveld!

Heb je nog een oude schoenendoos onder je bed of in de kast liggen? Deze kan je goed gebruiken. Je plakt hier groen papier op (of verft hem groen) zodat het echt op een voetbalveld gaat lijken. Trek daarna witte lijnen met witte verf. Met aluminiumfolie kan je de doelen maken; scheur een stuk af, rol het op en daarna kun je het vouwen. Lijm de onderdelen in elkaar.
Je kunt een voetbalveld ook nog makkelijker maken: gebruik een lege doos uit de supermarkt, die je groen verft. Van de handvatten maak je de doelen! Zo simpel kan het zijn! 

 
En dan als je hem uiteindelijk hebt gemaakt… kan je er ook nog een leuk spel mee doen, check dit filmpje!
https://www.youtube.com/watch?v=bvuK8ySnxyc&t=66sTip 2: Maak je een surprise voor iemand die graag zingt? Knutsel een microfoon in elkaar!


Een microfoon is net zoals het voetbalveld heel makkelijk te maken. Zoek een lege rol keukenrol en verf deze helemaal zwart. Om hem van breed naar smal te laten lopen, kun je hem inknippen en vastplakken. Als je er een cadeautje in wilt verstoppen, kun je de bovenkant open laten. Met een grote prop aluminiumfolie maak je de bovenkant dicht, die stop je dan in de keukenrol.

Zit je al een beetje in de kerstsferen? Dan kun je ook een glitter microfoon maken! Like!
https://www.youtube.com/watch?v=8O2OfU74iEs


Tip 3: Heb jij iemand op jouw lootje die helemaal gek is van foto’s maken? Dan is onderstaande surprise sowieso geslaagd!

Maak een (polaroid) camera surprise. Pak een stuk karton en een stuk tape en knip / plak deze tot het een basisfiguur heeft van een camera. Nog beter: misschien heb je nog wel ergens een leeg doosje liggen die al de vorm heeft van een camera. Met gekleurd papier of verf kan je hem dan een leuke kleur geven. Met papier knip en plak je de lens op het kartonnen frame. Om het helemaal af te maken: plak een leuke polaroidfoto boven op de camera!
We hebben een filmpje voor je gevonden waar een toffe polaroid camera wordt gemaakt en je dus, op je gemakje alle stappen kunt volgen, easy!

https://www.youtube.com/watch?v=S4l7xJihjoE


Tip 4: Bouw een Playstation controller na!

Dit is een surprise die de meeste jongens waarschijnlijk heel cool zouden vinden om te krijgen. Met deze grote Playstation controller van 0,5x1 meter steelt de ontvanger zeker de show! Met veel karton, een lijmpistool, plakband en gekleurd papier kom je al een heel eind!
En vergeet niet heel veel kleine cadeautjes te kopen… want… genoeg ruimte om deze te verstoppen :)
Kijk hier voor alle stappen en benodigdheden:

https://www.youtube.com/watch?v=DKPL5DQos-g


Heb je nou andere hele toffe surprise ideeën? Deel ze dan op onze Facebook! We worden daar heel blij van en misschien maak je er andere (non-)creatieve ouders ook wel heel blij mee!

Hoi! Mijn naam is Kirsten. Ik ben Happy Manager bij Nieuwe Schoolfoto. Met positieve energie de dag door, samen geweldige fotodagen plannen waar iedereen met een lach op terugkijkt! #vrolijk #teamspirit #dansen #lachen #levensgenieter #bootcamp #humor #zonzonzon!